İmplant Tedavisi

İmplant çeşitli nedenlere bağlı kaybedilen dişlerin yerine o dişin işlevselliğini ve estetikliğini sağlamak amaçlı ile titanyumdan yapılan ve çene köküne yerleştirilen bir tedavi yöntemidir.

 

İMPLANT TEDAVİSİ NASIL UYGULANIR?

İmplantlar; cerrahi bir prosedürle çene kemiğinde yapılması planlanan implant için uygun pozisyonda, çapta ve uzunlukta yuvalar açılarak yapılır. İmplant yerleştirilmesi cerrahi bir işlem olduğundan, kullanılan malzemelerin kalitesi, ortamın sterilizasyon ve hijyen şartlarının sağlaması en önemli kriterlerdendir. İmplant cerrahisi için lokal anestezi ile o bölgenin uyuşturulması yeterlidir.

İMPLANT TEDAVİSİ NE KADAR SÜRER?

Tedavinizin ilk aşaması cerrahi olarak implantların yerleştirilmesi ve 10 gün sonra dikişlerin alınması ile biter. ikinci aşamada ise 3-6 ay arasında implantın kemiğinize kaynaması beklenir ve sonrasında iki hafta süre içinde implant üstüne gelecek protezler yapılır.

İMPLANT TEDAVİSİ SONRASINDA BAKIM GEREKİR Mİ?

İmplant tedavisi de aslında kendi dişlerimiz gibi bakım ve doktor kontrolü gerektiren bir tedavi yöntemidir. İmplant yapıldıktan sonra eğer dişler düzgün fırçalanmıyorsa diş hekimi kontrolüne uygun aralıklarla gidilmiyorsa; kendi dişlerimiz zarar gördüğü gibi implantlar ve çevreleyen kemik  zarar görebilir.

HER HASTAYA İMPLANT YAPILABİLİR Mİ?

Genel sağlık durumu iyi, büyüme-gelişme çağını tamamlamış olan hastalarda kemik yapısı uygunluğu röntgen filmiyle değerlendirildikten sonra implant uygulanabilir. Şeker, tansiyon veya kalp gibi kronik rahatsızlıklarda hastalığınız kontrol altında ise implant uygulanabilir

İMPLANT UYGULANACAK BÖLGEDE KEMİK YETERSİZLİĞİ VARSA NE YAPILIR?

İmplant uygulanacak bölgede bazen çeşitli nedenlerle uygun miktarda kemik bulunmayabilir. Bu durumda dişhekimi tarafından yapılacak değerlendirme sonrasında ilgili bölgeye kemik grefti uygulanması işlemi yapılarak kemik hacmi istenilen boyutlara çıkarılabilir.